Uuden Musiikin Kilpailu 2023

Lähde: Yle

Uuden Musiikin Kilpailu (eli UMK) vuosimallia 2023 oli erikoinen kokemus. Show tarjoili kaikkea entisistä lapsitähdistä sienilauluihin, eivätkä kilpailubiisitkään olleet heikkotasoisia – henkilökohtaiset mieltymykset toki vaihtelevat, eivätkä esimerkiksi modernit pop-biisit olleet niinkään mieleeni. Mutta viihdyttävää oli. Varsinkin Ylen valotikut joita olen nyt bongannut kaikkialla kanavan tekeleissä olivat hauskoja.

Tässä lyhyehköt arviot kaikista biiseistä pohjaten täysin omaan fiilikseen eikä niinkään musiikkitieteelliseen kokemukseen. Kyseessä on kuitenkin hupaisa musakisa.

Robin Packalen – Girls Like You

Robinin uudet kansainväliset biisit ovat omaan korvaani olleet ainakin järkyttävän tylsiä, mutta hyvinhän tuo yhä laulaa. Show itsessään oli halvan näköinen, vaikkakin esiintyjänä Robin oli vahvimpia ja kokeneimpia. Biisistä en tykännyt sitten yhtään.

Kuumaa – Ylivoimainen

Tämä biisi muistutti omaan korvaani lähinnä Pariisin Kevät -tribuutilta. Ihan menevä, mutta en itse oikein lämmennyt missään vaiheessa. Esityskään ei ollut kovin kummoinen, mutta osasivathan ainakin pukeutua.

Käärijä – Cha Cha Cha

Käärijä oli UMK:n ennakkosuosikki ja lunastikin odotukset moninkertaisesti. Itse en ollut alkuun varma Rammsteinia ja rataräppimäistä teknoa yhdistelevästä biisistä, mutta finaalin aikana tästä tuli lopulta oma suosikkini. Ja show oli niin ikään loistava ja ennen kaikkea muistettava. Ansaittu voitto, ehdottomasti.

Keira – No Business On the Dancefloor

Keira lauloi oikein hyvin, mutta pyörivien valokeppien lisäksi ei mieleeni jäänyt oikein mitään.

Benjamin – Hoida Mut

Lähde: https://thenerdsofcolor.org/2013/09/11/wounds-spoons-and-ridges-the-education-of-miles-obrien/

Lxandra – Something To Lose

Lxandran muihin verrattuna hyvin rauhallinen kappale oli ennakkoon oma suosikkini, ja se toimi livenäkin todella hyvin. Teatteriestetiikkaa mukaileva esityskin vetosi itseeni, mutta rehellisesti show kokonaisuutena ei ehkä ollut yhtä yleisöön menevä kuin moni muu tämän vuoden esityksistä. Itse kuitenkin nautin.

Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan

Joo-o. Tätä ei voinut ottaa liian vakavasti ja hyvä niin – esitys ja biisi olivat oikein mainioita ja olivat täydellinen lopetus. Onneksi ei kuitenkaan päässyt viisuihin, sillä eri maista sterootypioita jakavat biisit ovat siinä vaiheessa yleensä niitä eniten myötähäpeää aiheuttavia.

Kuten kaikki jo varmasti tietävät, Käärijä kääri ’Cha Cha Challa’ ylivoimaisen voiton ja hyvä niin. Jos ei muuta, niin ainakin Suomella on nyt kahtena vuotena peräkkäin loistava esiintyjä (The Rasmus ❤ )

Finaalissa esiintyivät myös BESS (meh), The Rasmus (täydellistä) ja Samu Haber (mitä tapahtuu). Varsinkin viimeisen esitys oli… mieleenpainuva, joten linkkaan sen tähän alle ja lopetan tämän bloggauksen tähän.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s